Functieomschrijving Trainer Breedteteam

Wat houdt de taak precies in:

Je verzorgt de training van het betreffende team. Je zorgt voor een goede trainingsopbouw en oefeningen die afgestemd zijn op het niveau van de groep. Ideaal is als je ook wedstrijden kunt coachen maar dat is geen must

Wat wordt er van mij verwacht:

Voldoende volleybaltechnische kennis ten opzichte van het niveau dat je gaat trainen. Algemene beginselen van training geven en vooral een positieve instelling. Je vindt het leuk mensen beter te maken in hun sport en je kunt goed voor een groep staan. Je wordt in staat gesteld een trainingsopleiding te volgen op het niveau Volleybaltrainer 2 (VT2). Dit is niet verplicht, mogelijk heb je dit niveau al door ervaring als volleybalspeler. Ook vind je het leuk wedstrijden te coachen (indien van toepassing) waarbij positief coachen het uitgangspunt is.

Wat zijn de doelen van deze functie:

Spelers individueel beter maken en het team beter laten functioneren.

Hoeveel tijd ben ik hieraan kwijt:

De trainingstijden zelf dus (1,5 of 2 uur per training). Reken op een uur extra per week aan voorbereiding en coördinatie. Wanneer je ook de coaching van het team op je neemt, komt de tijdsbesteding van de wedstrijden hier nog bij.

Hoeveel punten kan ik hiermee verdienen:

15. Daarnaast krijg je een kleine compensatie.