Scholentoernooi

VV Utrecht organiseert jaarlijks een scholentoernooi voor basisscholen in de Galgenwaard. Helaas kon het wegens een tekort aan vrijwilligers in 2023 niet doorgaan. In 2024 hopen we het wel weer te organiseren. 

Voor wie?  
Het scholentoernooi is er voor bassischoolleerlingen van de groepen 5 tot en met 8.  Er wordt gespeeld op CMV-niveau 3 en 4*. Er worden gemengde teams gemaakt van 4 tot maximaal 6 spelers. Meerdere teams per school opgeven is mogelijk. De kosten bedragen €10,- per team.

De toernooien zijn onderdeel van SchoolMovesVolley, het landelijke kampioenschap voor basisscholen, dat door de Nevobo wordt georganiseerd. De winnaars van beide toernooien kunnen deelnemen aan de Regiokampioenschappen West (meestal in mei) en de winnaars daarvan gaan naar de landelijke finales, die (meestal) in juni worden gehouden. 

Bekijk hier ook de video van 2019

Vragen? Mail naar scholen@vvutrecht.nl.


*) CMV staat voor CoolMovesVolley. Dit is de startvorm van volleybal voor kinderen vanaf zes jaar. Ze spelen 4 tegen 4 op een klein veld. In zes niveaus groeien ze van een dynamisch vang-gooi-spelletje naar volwaardig volleybal. Download hier de spelregels van de verschillende niveaus.