Na een zeer succesvol seizoen waarin de Supercup werd gewonnen en er zowel in de beker als de competitie de 2e plek werd behaald, heeft coach Vera Koenen de selectie voor komend seizoen rond.

Afscheid

Een aantal speelsters heeft besloten te stoppen bij VV Utrecht. Passer loper Mirte van der Sluis en midden Denise de Kant hebben om verschlilende redenen besloten te stoppen met volleybal. Middenspeelster Laure Snijders is volgend seizoen terug te zien in het tweede team van VV Utrecht.

Midden Lisa Kersten raakte in de laatste wedstrijd geblesseerd en zal een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft in ieder geval niet inzetbaar zijn. Mogelijk keert zij gedurende het seizoen nog terug binnen het team.

Vier nieuwe speelsters

Daartegenover staat de komst van vier nieuwe speelsters. Libero Emma Rekar keert weer terug naar VV Utrecht en komt net als midden Ellemijn Stevens over van Sliedrecht Sport. Ook passer-loper Christie Wolt (voorheen onder andere Sliedrecht Sport en het Talent Team) en middenspeelster Pleun Ypma (Beach Team Holland) maken komend seizoen deel uit van de selectie. De volledige selectie voor seizoen 2023-2024 ziet er daarmee als volgt uit:

Spelverdeler: Ana Rekar en Robin vd Velde

Midden: Marit Pasterkamp, Ellemijn Stevens, Pleun Ypma

Passer-loper: Carla Mulli, Bjorna Gras, Marly Bak, Christie Wolt en Ilse Janssen

Diagonaal: Lynn Zweekhorst en Iris Reinders

Libero: Susanne Kos en Emma Rekar

Vera Koenen blikt kort vooruit

Het grootste gedeelte van de selectie blijft daarmee behouden. Koenen:”Na een lang en succesvol seizoen ben ik blij dat de selectie grotendeels hetzelfde blijft. We hebben de vacatures in de selectie goed weten in te vullen en gaan ons na een korte vakantie volop voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ons doel is om weer mee te kunnen draaien in de top van de eredivisie.”

Staf

De staf van De Hollandse Pot / VV Utrecht bestaat naast hoofdcoach Vera Koenen uit assistenten Mark Roper en Anne Meijnderts, teammanager Paul Zegeling en data-analist Jelle Boereboom.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen